Maailmankuva

Peli sijoittuu J.K.Rowlingin luomaan Harry Potter -maailmaan. Kovin paljon Potter-tietämystä peliin ei välttämättä tarvitse. Jos ei halua tai ennätä lukea Potter-kirjoja niin pohjatiedoiksi suositellaan katsomaan vähintään Harry Potter -elokuvista joku osista 4-8 tai Ihmeotukset ja niiden olinpaikat.


Eletään vuotta 1978 Britannian taikavaltiossa. Välit taikaministeriön ja kuolonsyöjiksi itseään nimittävän kapinallisen tahon välillä ovat kiristyneet viimeisten viiden vuoden aikana siihen pisteeseen, että Britannian taikavaltioon on julistettu sotatila.

Britannian taikavaltion joukot - aurorit - ja kuolonsyöjät ovat sotatilan julistamisen jälkeen ottaneet yhteen useamman kerran ja voittoja, tappioita ja menetyksiä on tullut molemmin puolin.

Ministeriö värvää auroreita aktiivitehtäviin suoraan auroriopistosta, ja pimeiltä kujilta kuiskitaan kuolonsyöjien joukkoon. Pari viimeisintä viikkoa on ollut pitkästä aikaa rauhallisempaa, joten taikaministeriöllä on ollut aikaa järjestää edes pienimuotoista koulutusta ja ryhmädynamiikan hakua uusille auroreilleen.

Torstaina 19.10.1978 taikaministeriö järjestää jälleen yhden koulutusleirin Exmoorin alueella lähellä Tauntonia.


Historiaa

Suuret velhosodat

1940-luvulla niin jästi- kuin velhomaailmaakin koettelivat suuret levottomuudet. Euroopassa pimeydenvelho Gellert Grindelwald ja tämän joukot kylvivät kauhua etenkin jästisyntyisten ja puoliveristen keskuudessa. Grindelwaldilla oli suureellisia rotupuhdistuksellisia suunnitelmia ja aikomus orjuuttaa jästipopulaatio, ja konfliktin vaikutukset näkyivät Britanniassa asti levottomuuksina ja yleisenä vihamielisenä suhtautumisena puoliverisiä, jästisyntyisiä, jästejä ja puoliolentoja kohtaan. 1945 Albus Dumbledore otti yhteen Gellert Grindelwaldin kanssa ja kukisti tämän, mikä johti Grindelwaldin joukkojen moraalin laskuun ja näiden häviöön. Myös Britanniassa levottomuudet kuihtuivat kokoon. Gellert Grindelwaldin kohtalosta liikkuu erilaisia tarinoita: osa on sitä mieltä, että Grindelwald vangittiin itse rakentamaansa velhovankila Nurmengardeniin ja osa taas on vakuuttunut siitä, että Grindelwald kuoli mittelön seurauksena. Vangitsemisajatuksista puhuvia pidetään kuitenkin salaliittoteoristeina, ja Gellert Grindelwaldin kuollut ruumis on todistettavasti nähty. (Huom. poikkeama canoniin.)

Sodan jälkeen ja uudet levottomuudet

Grindelwaldin kukistumisen jälkeen elettiin niin manner-Euroopassa kuin Britanniassakin rauhallisempaa aikaa, kunnes 1960-luvun loppupuolella levottomuudet alkoivat jälleen Britanniassa. Ihmisiä alkoi kadota, toisia joutui mystisiin onnettomuuksiin, komennutettuja taikojia löydettiin tunkeutumasta mitä eriskummallisimpiin paikkoihin, ihmissusihyökkäykset lisääntyivät ja jättiläiset alkoivat liikehtiä. Ministeriö lähetti auroreita hoitamaan tilanteita ja pian kävi selväksi, että monet tapahtumista liittyivät toisiinsa. Monen auroriryhmän kimppuun myös hyökättiin, minkä johdosta taikaministeriö antoi auroreille enemmän oikeuksia ja luvan kovempiin otteisiin.

Taikaministeriön taholta alettiin pidättää ja kuulustella terrorismista epäiltyjä henkilöitä. Oikeudenkäyntimäärät nousivat ennätyslukemiin syytettyjen vannoessa syyttömyyttään ja tuomioistuinten lähettäessä näitä säälimättömästi Azkabaniin. Iskut ministeriötä ja auroreita vastaan jatkuivat ja ministeriö alkoi rajoittaa ulkonaliikkumista sekä kokoontumisoikeutta, mikä johti siihen, että taikakansalaiset alkoivat protestoida. Aurorit vastaavat mielenosoituksiin voimalla. Kansa protestoi lisää.

Puhdasverisyysaate saa lisää kannatusta taakseen. Surkkien oikeuksien puolustajat ja puhdasverisyyden kannattajat ottavat väkivaltaisesti yhteen. Aurorit saapuvat hajottamaan mielenosoituksen ja kummankin puolen mielenosoittajia passitetaan Azkabaniin. Taikaministeri Eugenia Jenkins saa sekä kiitosta aktiivisesta toiminnasta, että lokaa niskaansa liian kovista otteista. Lisääntyvät konfliktit ajavat Jenkinsin eroamaan keväällä 1975 ja taikaministeriksi astuu Harold Minchum.

1976 syksyllä taikaministeriöön hyökätään. Taikaministerin sihteeri Viveca Yaxley, Taikalainvalvonnan varajohtaja Martin Jordan ja Taikaurheiluosaston johtaja Miranda Turner saavat surmansa. Taikaministeri julistaa maahan sotatilan. Auroreiden määrä tuplataan ja kaikki reservissä olleet aurorit kutsutaan kentälle. Auroreille sallitaan anteeksiantamattomien kirousten käyttö kentällä. Auroriopiston viimestä vuotta käyvät opiskelijat värvätään ryhmiin suoraan auroriopistosta.

Yhteenotot auroreiden ja terroristien välillä jatkuvat. Voldemort ja hänen kannattajansa, kuolonsyöjät, antavat julkisen lausunnon ja ottavat vastuun terrori-iskuista, mutta varoittavat myös, että taikaministeriöön ei tule luottaa, ja että taikaministeriö on kadottanut taikovaisen väen alkuperäisen ajatuksen ja on nyt luotsaamassa Britannian taikamaailmaa tuhoon liittoutumalla liiaksi jästien kanssa. Taikaministeriö kiistää kaiken, mutta kansa alkaa jakautua kahtia. Vihamielisyydet puoliverisiä ja jästisyntyisiä kohtaan lisääntyvät. Kyselyt ihmissusirekisteriin räjähtävät ja naapurit alkavat syytellä toinen toisiaan lainsuojattomiksi ihmissusiksi tai kuolonsyöjien tai ministeriön kätyreiksi.

Puhdasverisyysintoilijat ja jästisyntyiset ottavat yhteen viistokujalla syksyllä 1977. Aurorit joutuvat jälleen puuttumaan asioihin ja mellakoijia passitetaan jälleen Azkabaniin. Kansa kääntyy auroreita vastaan ja auroreiden otteet kovenevat entisestään. Mellakassa saa auroreiden loitsuista surmansa kaksi puhdasveristä sivullista. Ministeriöltä vaaditaan kurinpitotoimia loitsineille auroreille. Ministeriö pysyy hiljaa ja asia lakaistaan maton alle.

Vuoden 1978 alusta lähtien ministeriö ottaa auroriopiston ensimmäisen ja toisen vuoden opiskelijoita ryhmiin lyhyillä perehdytyskoulutuksilla. Loppukesästä tilanne hiljenee. Kuolonsyöjien iskut ja propaganda loppuvat kuin seinään. Ministeriö uskoo kyseessä olevan vain tyyntä myrskyn edellä ja valmistautuu mahdollisiin tuleviin levottomuuksiin jatkokouluttamalla auroreita ja perehdyttämällä auroriopiston opiskelijoita. Torstaina 19.10.1978 taikaministeriö järjestää jälleen yhden koulutusleirin Exmoorin alueella lähellä Tauntonia.

Taikaolennot, taikataidot yms.

Ihmissudet (taikaolento)

Ihmissudet ovat henkilöitä, jotka täydenkuun aikaan kolmena yönä (yö ennen täysikuuta, täysikuuyö, ja yö täysikuun jälkeen) muuttuvat ihmismuodosta susimuotoon. Susimuoto on usein kahdella jalalla kulkeva ihmistä suurempi karvainen epäluonnollisen suden näköinen verenhimoinen peto. Susimuodossa oleva ihmissusi hyökkää herkästi ihmisten kimppuun, mutta ei reagoi vihamielisesti eläimiin tai animaagimuodossa oleviin ihmisiin. Ihmissudet ovat pelättyjä ja vihattuja arvaamattomuutensa ja raakalaismaisuutensa vuoksi. Ihmissusius tarttuu susimuotoisen ihmissuden puremasta. Pureman saaneen henkilön tulee rekisteröityä ihmissusirekisteriin taikaministeriössä ennen ensimmäistä täysikuutaan. Rekisteröinnin laiminlyönti johtaa ihmissuden lainsuojattomuuteen, mikä sallii kenen tahansa ottaa ihmissusi kiinni ja toimittaa auroreille. Lainsuojattomat kiinni jääneet ihmissudet päätyvät lähes poikkeuksetta Azakabaniin kärsimään rangaistustaan. Rangaistuksen kesto riippuu siitä kuinka kauan ihmissusi on ollut rekisteröitymättömänä. Loitsut ja muu taikuus ei toimi ihmissusiin yhtä tehokkaasti kuin ihmiseen, ja ihmissudet ovat fyysisesti normaalia ihmistä voimakkaampia, myös ihmismuodossaan. Hopea on ihmissusille kivuliasta ja suurissa määrin tappavaa. Edellinen täysikuu on ollut 16.10.1978. Pelin in-gamepäivämäärä on 19.10.1978.

Manaliukset / Kalmot / Inferiukset

Manaliukset, eli kalmot, eli inferiukset ovat pimeällä taikuudella animoituja ruumiita, ilman omaa tahtoa toimivia hyvin vaikeasti tuhottavia olentoja. Inferiukset karttavat valoa ja kuumuutta, mutta ainoastaan pirunpalo (fiendfyre) pystyy tuhoamaan ne. Inferiukset noudattavat ne herättäneen pimeydenvelhon käskyjä herkeämättä ja väsymättä.

Aaveet

Aaveet ovat joskus olleet eläviä henkilöitä. Kuollessaan he ovat kuitenkin takertuneet elämäänsä kaikin viimeisin voiminsa, tai kuolema on tapahtunut niin raa'alla repivällä voimalla, että henkilön sielu on repeytynyt irti kehosta aaveeksi. Aaveet muistavat elämänsä ihmisinä ja säilyttävät elossaoloaikansa persoonallisuuden. Ne voivat oppia uusia asioita ja keskustella muiden kanssa, mutta eivät pysty fyysisesti vaikuttamaan ympäristöönsä mitenkään. Aaveen vahingoittaminen tai "tappaminen" on mahdotonta. Britanniassa on tiettävästi Euroopan ainoa aavekaupunki: Dartmoorin alueella on pieni kyläyhteisö, jonka asukkaat koostuvat vain ja ainoastaan aaveista. Kyläyhteisöön matkustaa aaveita pitkienkin matkojen takaa, jopa Euroopan pohjoisimmista kolkista asti.

Animaagit (taikataito)

Animaagit ovat henkilöitä, joilla on taito muuttua eläinmuotoon. Lähes kuka tahansa voi opetella olemaan animaagi, mutta prosessi on työläs ja pitkäkestoinen. Eläinhahmossa olevalla animaagilla on usein joku hänen ihmismuodossaan tunnistettava piirre. Animaagimuotoon muuttuminen ei vaikuta ihmisen mieleen, ainoastaan hänen fyysiseen olemukseensa.

Verenperintö

Verenperinnöllä tarkoitetaan sitä millainen sukutausta henkilöllä on, etenkin sen osalta onko henkilön suku taikovaa (velhot ja noidat) vai taikomatonta (jästit) väestöä. Velhoväestön avioitumista ja lisääntymistä jästien kanssa on karsastettu noitavainoista lähtien. Nykyisinkään moniin taikaministeriön korkeimpiin virkoihin ei ole asiaa muilla kuin pitkän linjan puhdasveristen sukujen jäsenillä, ja muutenkin suvut joiden jäsenet ovat taikovaa väestöä useampi sukupolvi taaksepäin ovat usein arvostetumpia ja paremmassa asemassa kuin suvut, jotka ovat sekoittuneet jästien kanssa.

Termistöä

Velhot (miehistä) ja noidat (naisista): Taikovainen väestö.
Surkit: Taikoville vanhemmille syntynyt henkilö, jolla on jonkun verran taikovaisen väestön ominaisuuksia, mutta esimerkiksi loitsiminen on surkeille mahdotonta, eivätkä he saa kantaa taikasauvaa.
Jästit: Ei-taikovainen väestö.

Puhdasverinen: Taikovainen henkilö, jonka molemmat vanhemmat ovat taikovia. Joissain piireissä puhdasverisiksi lasketaan ainoastaan henkilöt, joiden esi-isistössä kaikki jäsenet useamman sukupolven ajalta ovat taikovia.
Puoliverinen: Taikovainen henkilö, jonka toinen vanhempi on jästi ja toinen taikova. Joissain piireissä puoliverisiksi saatetaan määritellä myös henkilöt joiden molemmat vanhemmat ovat taikovia, mutta isovanhemmista löytyy vähintään yksi ei-taikova. Puoliverisistä käytetään joskus törkeää ja syrjivää termiä kuraverinen.
Jästisyntyinen: Taikovainen henkilö, jonka molemmat vanhemmat ovat jästejä.

Yleistä velhoista ja noidista

Velhot ja noidat elävät pääsääntöisesti pidempään kuin jästit. Tästä syystä monet taikovaiset saattavat näyttää paljon ikäistään nuoremmalta kuin jos verrattaisiin samanikäiseen jästiin. Siispä esimerkiksi kuusikymppiset taikovaiset saattavat näyttää ja vaikuttaa samanikäisiltä kuin nelikymppiset jästit. Taikovaisten odotettu elinikä on n. 130 vuotta. Täysi-ikäisyyden raja on 17 vuotta.

Tunnetut velhosuvut

Britannian taikamaailmassa on muutamia vanhoja puhdasverisiä velhosukuja, joiden nimi on kaikkien tiedossa. Tällaiset suvut ovat yleensä isoja nimiä politiikassa ja taikaministeriön korkea-arvoisissa viroissa ja näiden sukujen jäseniä arvostetaan jo pelkän nimensä perusteella. Monet kohtelevat tunnettujen velhosukujen jäseniä kunnioittavammin kuin muita.

Abbott

Abbotit ovat alkujaan kauppiassuku, joka omisti useita eri alan liikkeitä Viistokujalla. Pikkuhiljaa suku alkoi kartuttamansa vaurauden turvin siirtyä myös politiikkaan. Suvun jäseniä toimii paljon auroreina ja oikeuslaitoksessa. Abbotteja pidetään rehteinä, ahkerina ja oikeudenmukaisina ja puhdasverisistä suvuista lähes ainoana, jotka ovat saavuttaneet asemansa yksinomaan kovalla työllä.

Avery

Averyt ovat joidenkin tietojen mukaan Britannian taikamaailman äveriäin suku. Suku omistaa lukuisia kartanoita Brittein saarten parhailta paikoilta, ja on aktiivisesti mukana politiikassa, sisäisessä valvonnassa ja oikeuslaitoksen toiminnassa. Pahat kielet kuiskivat lahjuksista ja ostetuista asemista, mutta etenkin nuoremman polven edustajat tuntuvat tekevän ahkerasti töitä asemansa saavuttamisen ja säilyttämisen eteen ja tekevän pesäeroa vanhempiinsa ja isovanhempiinsa.

Black

Blackit ovat mahdollisesti tunnetuin ja vanhin puhdasverinen suku Britanniassa, tai ainakin vahvasti kilpailevat asemasta Lestrangien kanssa. Blackien ja Lestrangien välillä vallitsee muutenkin ainaiselta tuntuva kilpailu siitä kumman edustajia on enemmän ja paremmissa viroissa. Blackit ovat kunnostautuneet etenkin tuomioistuinsukuna ja taikaministeriön perustamisesta lähtien (1707) yhteensä vain n. 20 vuotta on ollut sellaisia, jolloin oikeuslaitoksen tuomarina tai ylituomarina ei ole ollut joku Blackin suvun jäsenistä.

Crouch

Crouchit ovat tunnettujen puhdasveristen sukujen joukossa melko tuore tapaus. Ministeriön hanttihommissa ja pikkuviroissa kunnostautunut suku nousi suurempaan tietoisuuteen n. 40 vuotta sitten, kun Miron Crouch nimitettiin silloisen taikaministerin pääsihteeriksi.

Diggory

Diggoryt ovat pääasiallisesti maanomistajia ja kartanonherroja, mutta myös jonkun verran mukana politiikassa. Sukua on paljon ministeriön pikkuviroissa. Suvun tunnetuin jäsen on Eldritch Diggory, joka toimi taikaministerinä vuosina 1733-1747 ja käynnisti laajan kampanjan uusien auroreiden värväämiseksi ja edesauttoi huomattavasti auroriopiston ja auroriosaston toimintaa.

Lestrange

Aunperin manner-Euroopasta Britteihin rantautuneiden Lestrangien valttikortti Blackeja vastaan on aina muistuttaa siitä, että yksikään Black ei ole ollut taikaministeri toisin kuin Radolphus Lestrange, joka toimi ministerinä vuosina 1835-1841. Lestrangeja töyskentelee paljon etenkin oikeuslaitoksessa ja siinä missä Blackin suvun jäsenet toimivat yleensä tuomareina, syyttäjän penkiltä on historian saatossa löytynyt lähes aina Lestrange.

Nott

Nottien suku on kautta linjan ollut puhdasveristen eliittiä, ja suvun edustajat ovat kunnostautuneet etenkin unhoituttajina ja taikaministerin läheisinä neuvonantajina. Blackien ja Lestrangien lisäksi Nottit ovat vanhimpia puhdasverisiä sukuja Britanniassa.

Prewett

“Sisäisen valvonnan sydän”. Miesmuistiin ei ole ollut sellaista aikaa etteikö taikaministeriön Sisäisen valvonnan johdossa olisi ollut Prewett. Sukua leimaa pilkuntarkka olemus, vakava huumorintajuttomuus ja ehdoton lahjomattomuus. On arvioitu, että vaikka koko muu taikaministeriö murenisi ja kaatuisi, niin kauan kuin sisäisessä valvonnassa olisi yksikin Prewett, sisäinen valvonta jatkaisi toimintaansa samojen sääntöjen ja toimintamallien mukaan kuin se on tähänkin asti toiminut.

Maailmankuvallisesti merkittävät/tunnetut henkilöt

Auroriosaston johtaja Agrippa Brington

Auroriosaston johtaja Agrippa Brington on johtanut osastoaan rautaisella otteella viimeiset kymmenen vuotta. Naista pidetään yleisesti ottaen melko tunnekylmänä, mutta tehokkaana aurorina. Bringtonin oma kenttäaurorinura päättyi loukkaantumiseen kaksitoista vuotta sitten.

Liemimies

Kukaan ei oikeastaan tiedä kuka Liemimies on tai mistä tämä tulee. Tämä on kuitenkin aina paikalla kun jotain vähänkään suurempaa tapahtuu ja kuulemma kauppaa tarjontaansa milloin minkäkinlaista valuuttaa vastaan: monesti hän pyytää maksuksi esimerkiksi kertomuksia tai muistoja. Liemimieheltä löytyy lientä kuin lientä vaivaan kuin vaivaan ja tarpeeseen kuin tarpeeseen. Miehellä on tarina jos toinenkin kerrottavanaan ja huhun mukaan hän on kiertänyt Britanniaa ja Eurooppaa jo vuosisatojen ajan. Legendan mukaan hän on ollut muun muassa todistamassa Gellert Grindelwaldin kukistumista.

Taikaministeri Harold Minchum

Britannian taikaministeri valitaan vaaleilla. Nykyinen taikaministeri Harold Minchum astui virkaan maaliskuussa 1975. Minchum on tiukka ja asemansa vakavasti ottava mies, joka on kovin ottein pyrkinyt vastustamaan Voldemortin ja tämän seuraajien hirmutekoja. Minchum on muun muassa lisännyt Azkabanin velhovankilassa vartioivien ankeuttajien määrää. Britannian taikamaailman ylin auktoriteetti.

Albus Dumbledore

Albus Dumbledore, mies joka kukisti Grindelwaldin ja keksi lohikäärmeen veren kaksitoista käyttötarkoitusta, Tylypahkan rehtori, ja korkeimman velho-oikeuden päänoita. Albus Dumbledorea pidetään Britannian voimakkaimpana taikojana.

Lordi Voldemort

Voldemort on pimeydenvelho, joka ajaa hyvin samankaltaista aatetta kuin Grindelwald ajoi, ja on kerännyt ympärilleen kuolonsyöjiksi kutsutut joukot, jotka tekevät hirmutekoja ja terrorisoivat Britannian taikamaailmaa. Suurin osa ihmisistä pelkää Voldemortin nimen lausumista taikauskoisesti. Nimen lausumisen uskotaan avaavan väylän Voldemortin ja sanojan välillä niin, että Voldemort sen jälkeen kuulee kaiken mitä sanojan läheisyydessä puhutaan. Jotkut kertovat myös mahdollisuudesta, että Voldemort pystyisi possessoimaan ne henkilöt, jotka lausuvat hänen nimensä. Taikaministeriö on tuominnut Voldemortin teot ja on julistanut tämän terroristiksi.

Gellert Grindelwald

Gellert Grindelwald oli tunnettu pimeydenvelho, joka muunmuassa oli iso taustavaikuttaja ja alullepani 1940-luvun velhosodat ja toimi sen ylläpitäjänä ja kannustajana. Grindelwaldin aatemaailmassa vain taikovainen väestö ansaitsi paikkansa. Grindelwald tunnettiin charmikkaana ja miellyttävänä herrasmiehenä aatteistaan huolimatta. Grindelwald kuoli vuonna 1945 taistelussa Albus Dumbledorea vastaan.

Kouluttautumisesta

Suurin osa taikovaisista lapsista käy peruskoulutuksen Tylypahkassa. Tylypahka aloitetaan sinä vuonna, kun henkilölle on tullut yksitoista ikävuotta täyteen syyskuun ensimmäiseen päivään mennessä. Näin ollen loppuvuodesta syntyneet menevät Tylypahkaan vuotta myöhemmin kuin samana vuonna alkuvuodesta syntyneet. Tylypahkassa on neljä tupaa: Puuskupuh, Korpinkynsi, Rohkelikko ja Luihuinen ja etenkin samalla vuosikurssilla samassa tuvassa olleet nivoutuvat yleensä melko tiiviiksi ryhmiksi.

Lukuvuosi kestää syyskuun ensimmäisestä päivästä kesäkuun loppuun. Tylypahkassa opiskelu kestää seitsemän vuotta. Osa, etenkin puhdasveristen sukujen, lapsista saattaa käydä peruskoulutuksensa Ranskassa Beuxbatonsin taikakoulussa tai Itä-Euroopassa Durmstrangin taikakoulussa, tai yksityisopetuksessa. Peruskoulutuksessa oppilaat oppivat mm. taikuuden historiasta, loitsuista, liemistä, muodonmuutoksista ja taikaeläinten hoidosta.

Peruskoulutuksen jälkeen opiskelija voi hakeutua joko oppisopimustyyppiseen koulutukseen taikaministeriön eri virkoihin, auroriopistoon opiskellakseen auroriksi, unhoituttajakouluun, parantajakouluun, tai lakiopistoon. Näissä koulutus kestää 3-6 vuotta riippuen alasta ja opiskelijan erikoistumisesta. Opiskelujen jälkeen iso osa menee taikaministeriöön töihin.

Britannian taikamaailman paikkoja

Azkaban

Pelätty ja kammoksuttu velhovankila. Azkabania vartioivat ankeuttajat, pimeät olennot, jotka pelkällä olemuksellaan imevät ympäriltään kaiken ilon ja onnellisuuden. Ankeuttajien vaarallisin ominaisuus on niiden suudelma, joka imee ihmisestä sielun jättäen ihmisen katatoniseen aivottomaan tilaan.

Tylyaho

Britannian suurin pelkän taikovaisen väestön asuinpaikka. Tylyaho sijaitsee lähellä Tylypahkan taikakoulua.

Viistokuja

Lontoossa sijaitseva jästimaailmalta piilotettu kauppakuja, jolla sijaitsee mm. velhomaailman pankin Irventa konttori, majatalo Vuotava noidankattila ja Ollivandersin sauvakauppa.

Taikaministeriö ja sen rakenne

Taikaministeriö on Britannian taikamaailman ylin päättävä taho ja sen johdossa on Taikaministeri. Ohessa selvitys Ministeriön rakenteesta sekä pelin kannalta olellisista osastoista ja niiden oikeuksista ja velvollisuuksista. Pelin kannalta merkityksettömämmät osastot on kirjoitettu harmaalla tekstillä kuvauksissa, joten niistä ei tarvitse hahmojenkaan olla in-game perillä.

Taikaministeriön rakenne

Taikaministeri

Taikaministeri on korkein auktoriteetti Britannian taikavaltion byrokratiassa. Hän toimii taikavaltion valtionpäämiehenä ja loppukädessä hyväksyy lakimuutokset allekirjoituksellaan.

Taikaministerin sinetit:
Taikaministerin sinetit
Vasemmalla taikaministerin henkilökohtainen sinetti ja oikealla taikaministeriön yleinen sinetti.

Sotatilassa taikaministerillä on oikeus kuulustella kaikkia asemaan katsomatta ja hän toimii tuomarina korkeimman velho-oikeuden oikeudenkäynneissä, joissa syytettynä on joku taikaministeriön osastonjohtajista. Taikaministeriä voi kuulustella konklaavi, jonka jäseninä ovat Taikalainvartijaosaston johtaja, Velho-oikeuden päänoita, Velho-oikeuden ylin syyttäjä ja kansainvälisen velholiiton puheenjohtaja.

Taikaministerin erottaminen: Taikaministerin erottaminen tai viraltapano tapahtuu Taikalainvartijaosaston johtajan, sisäisen valvonnan johtajan, salaisen palvelun johtajan, velho-oikeuden päänoidan sekä ylituomarin yhteispäätöksestä, mikäli korkeimman velho-oikeuden ylisyyttäjä on tehnyt aloitteen ja esittänyt viraltapanoa edellyttävät syytteet ja todisteet asiasta. Viraltapantua taikaministeriä vastaan käydään oikeudenkäynti, joka siirtyy Kansainvälisen velholiiton vastuulle. Viraltapantu taikaministeri tulee välittömästi toimittaa Velholiiton haltuun Salaisen palvelun toimesta.
Taikaministeri: Harold Minchum (maaliskuusta 1975)
Taikaministerin sihteeri: Giselle Black

Salaperäisyyksien osasto

Eivät kommentoi. Salaperäisyyksien osaston huhutaan hoitavan niin vakoilemisen, taikaesineiden takavarikoinnin kuin vaarallisten henkilöiden eliminoimisenkin. Mitään ei kuitenkaan tiedetä varmasti, sillä osaston jäsenten ei tarvitse selittää paikallaoloaan, motiivejaan tai tarkoitusperiään kenellekään muulle kuin taikaministerille, sisäisen valvonnan johtajalle tai korkeimman velho-oikeuden päänoidalle. Sotatilan vallitessa Salaperäisyyksien osaston jäsenet raportoivat myös Taikalainvartijaosaston johtajalle.

Salaperäisyyksien osasto säilyttää ja varastoi kansallisiksi tai valtiollisiksi uhiksi tai hyödyksi katsottavaa esineistöä, raportteja ja arkistotietoja, kerää haltuunsa kansaa tai valtiota koskevaa arkaluontoista materiaalia, tietoa ja esineistöä sekä turvaa niiden olemassaoloa ja säilytystä tarvetilanteita varten. Salainen palvelu toimii usein Salaperäisyyksien osaston kautta.

Salaperäisyyksien oaston jäsenen henkilöllisyyden paljastaminen on Azkaban-vankeusrangaistuksen uhalla kiellettyä muille paitsi taikaministerille, sisäisen valvonnan johtajalle tai korkeimman velho-oikeuden päänoidalle.
Salaperäisyyksien osaston johtaja: Henkilöllisyys ei tiedossa

Salainen palvelu

Salainen palvelu on perustettu tiedustelua varten, joten toimintakuvaan kuuluu pääsääntöisesti valtiollisten, kansallisten ja kansainvälisten uhkien tarkkailu ja tiedottaminen taikaministerille, mutta tämän lisäksi salainen palvelu huolehtii myös taikaministerin suojelemisesta. Salainen palvelu on suoraan taikaministerin alainen ja saa käskynsä suoraan tältä. Salaisella palvelulla ei ole velvollisuuksia eikä oikeuksia muihin taikaministeriön osastoihin liittyen, eikä salainen palvelu saa estää muiden osastojen toimintaa mitenkään ilman taikaministeriltä tai salaisen palvelun osaston johtajalta saatua valtuutusta. Salainen palvelu raportoi johtajansa kautta suoraan taikaministerille. Sisäisen valvonnan johtaja, velho-oikeuden päänoita ja ylisyyttäjä saavat halutessaan nähdä raportit.

Salaisen palvelun jäsenet tunnistautuvat salaisen palvelun jäseniksi työtehtävissään ellei kyseessä ole peitetehtävä. Mikäli salainen palvelu tarvitsee muiden osastojen apua, tulee työmääräys salaisen palvelun johtajalta kyseisen osaston johtajalle, joka välittää tiedon eteenpäin sitä tarvitseville.

Taikaministeri valitsee aina itse henkilökohtaisesti valtakautensa salaisen palvelun johtajan.
Salaisen palvelun johtaja: Henkilöllisyys ei tiedossa

Sisäinen valvonta

Sisäinen valvonta on itsenäinen osasto, joka raportoi taikaministerille ja toimii usein yhteistyössä Taikalakineuvoston ja Korkeimman Velho-oikeuden kanssa.

Sisäinen valvonta tukee strategian toteuttamista ja tavoitteiden saavuttamista. Sisäisen valvonnan avulla pyritään pysymään niissä puitteissa, mitä odotetaan, sallitaan ja hyväksytään taikaministeriön sisällä. Sisäinen valvonta antaa taikaministerille ja ylisyyttäjälle tietoa siitä, toimitaanko taikaministeriössä asetettujen säännösten mukaisesti ja noudatetaanko sovittuja periaatteita. Sisäinen valvonta saa antaa pidätysmääräyksen, mikäli kokee sen tarpeelliseksi. Pidätysmääräykset toimeenpannaan taikalainvartijaosaston kautta.
Sisäisen valvonnan johtaja: Ignatius Prewett

Taikalainvartijaosasto

Taikalainvartijaosasto on ministeriön osastoista suurin ja muut osastot Salaperäisyyksien osastoa, salaista palvelua ja sisäistä valvontaa lukuunottamatta ovat alisteisia Taikalainvartijaosastolle.
Taikalainvartijaosaston johtaja: Bartemius Crouch sr.
Taikalainvartijaosaston päästrategi: Elvendork Podmore

Taikuuden sopimattoman käytön virasto
Taikuuden sopimattoman käytön virasto valvoo alaikäisten velhojen ja noitien loitsimista sekä liian lähellä jästejä loistsimista.
Taikuuden sopimattoman käytön viraston johtaja: Liselle Abbott
Aurorit
Aurorit ovat koulutettu eliittiryhmä, joka erikoistuu pimeyden velhojen etsimiseen ja kiinniottamiseen. Aurorit toimivat melkein sotilaallisen ryhmän tavoin, ja myös eräänlaisina kansallisina tiedusteluagentteina.
Auroreiden johtaja: Agrippa Brington
Jästiesineiden väärinkäytön virasto
Jästiesineiden väärinkäytön virasto valvoo, ettei jästiesineitä lumota niin, että ne tekevät jotain muuta kuin niiden tarkoitus jästien mielestä on. Jästiesineiden väärinkäytön virasto myös valvoo, ettei muita lumottuja esineitä päädy jästien käsiin, sekä osallistuu ratsioihin, joilla pyritään pitämään pimeää taikuutta sisältävät esineet pois niin jästien kuin taikovienkin henkilöiden ulottuvista.
Jästiesineiden väärinkäytön viraston johtaja: Matthew Aikin
Taikalakineuvosto ja Korkein velho-oikeus
Taikalakineuvosto ja sen alajoksena toimiva Korkein velho-oikeus pitää oikeudenkäyntejä kiinni saaduille rikollisille ja kuulusteluja rikoksista epäillyille, suorittaa syyteharkinnan ja nimittää tarvittaessa oikeusavustajia.
Korkeimman velho-oikeuden päänoita: Albus Dumbledore
Korkeimman velho-oikeuden ylituomari: Napoleana Daisy
Korkeimman velho-oikeuden ylin syyttäjä: Siriina Papricia
Velhojen neuvoston hallintopalvelut
Velhojen neuvoston hallintopalveluosasto ottaa vastaan rikosilmoituksia, lakialoitteita ja Velhojen neuvostolle osoitettuja viestejä. Velhojen neuvoston hallintopalveluosasto myös hoitaa oikeuskäyntien asianomaisille oikeudenkäynnistä ilmoittamisen ja oikeuskäsittelyprosessin selittämisen.
Velhojen neuvoston hallintopalveluiden johtaja: Thomas Prince
Taikalainvartijayksikkö
Taikalainvartijayksikön työntekijät huolehtivat tavallisten rikollisten kiinniottamisesta. Heillä ei ole vaadittavaa koulutusta pimeyden velhojen kiinniottamiseen.
Taikalainvartijayksikön johtaja: Anthony Goldstein
Taikavälineiden hallintavirasto
Taikavälineiden hallintavirasto valvoo markkinoilla ja liikkeellä olevien taikavälineiden turvallisuutta ja käyttökelpoisuutta sekä ilmoittaa, jos liikkeellä on tavaraa, joka ei ole standardien tasoista.
Taikavälineiden hallintaviraston johtaja: Derek Agrippa
Velhotutkintolautakunta
Velhotutkintolautakunta järjestää ja valvoo V.I.P ja S.U.P.E.R -kokeet.
Velhotutkintolautakunnan johtaja: Griselda Marchbanks

Taikaonnettomuuksien ja -katastrofien osasto

Taikaonnettomuuksien ja -katastrofien osaston tarkoitus on estää taikamaailman paljastuminen jästeille ja hoitaa mahdolliset sattuneet paljastumiset. Taikaonnettomuuksien ja -katastrofien osasto käsittelee ja hoitaa myös taikavaltion sisäiset taikuudesta aiheutuneet onnettomuudet.
Taikaonnettomuuskein ja -katastrofien osaston johtaja: Mafalda Hopkirk

Vahinkotaikojen peruutuspartio
Osaston jäsenet hoitavat sellaisia pieleen menneitä ja vahingossa langetettuja loitsuja, joita loitsun langettaja itse ei kykene purkamaan tai kumoamaan.
Vahinkotaikojen peruutuspartion johtaja: Gerard Wiggle
Unhoituttajat
Yleensä unhoituttajat ovat sellaisia henkilöitä, jotka unhoituttavat jästejä, jos nämä ovat nähneet jotain taikamaailmaan liittyvää. Sotatilanteessa unhoituttajia saatetaan myös kutsua rintamalle, sillä heidän koulutuksensa vaatii erinomaisia loitsijantaitoja ja kykyä toimia nopeasti hankalissakin olosuhteissa, sekä tuntemusta mielenliikkeistä ja mieleen vaikuttavista loitsuista.
Unhoituttajajaoston johtaja: Michelle Ellerby
Jästinkestävien selitysten päämaja
Jästinkestävien selitysten päämajan tehtävä on keksiä järkeviä selityksiä jästien mielestä kummallisille tapahtumille ja näin saada turvattua osaltaan taikamaailman piilossa pysyminen.
Jästinkestävien selitysten päämajan johtaja: Elaine Hayday
Näkymättömyysjaosto
Näkymättömyysjaosto erikoistuu alueiden ja rakennusten näkymättömiksi saattamiseen, etteivät jästit huomaa niitä.
Näkymättömyysjaoston johtaja: Hazel Grunnion
Kokeellisten loitsujen komitea
Kokeellisten loitsujen komitea kehittää ja tutkii loitsuja ja kirouksia eri tarkoituksiin.
Kokeellisten loitsujen komitean johtaja: Gilbert Wimple

Kansainvälisen taikayhteistyön osasto

Kansainvälisen taikayhteistyön osasto huolehtii suhteista muiden maiden taikaministeriöihin ja asettaa säädöksiä koskien mm. kaupankäyntiä tai kattilanpohjan paksuutta.
Kansainvälisen taikayhteistyön osaston johtaja: Tiberius Fancourt

Kansainvälisen taikakaupankäynnin normikunta
Kansainvälisen taikakaupankäynnin normikunta määrittelee kansainvälisiä vienti- ja tuontirajoituksia sekä virallisia suositushintoja tuotteille ja huolehtii tuonti- ja vientisuhteista muihin maihin.
Kansainvälisen taikakaupankäynnin normikunnan johtaja: Damien Mortlake
Kansainvälinen taikalakivirasto
Kansainvälinen taikalakivirasto huolehtii kansainvälisistä oikeustoimista sekä kansainvälisesti hyväksyttävien lakien ja säädösten tutkimisesta ja hyväksynnästä.
Kansainvälisen taikalakiviraston johtaja: Cygnus Black
Kansainvälinen Velholiitto
Kansainvälinen Velholiitto koostuu useiden maiden kansalaisista. Kansainvälinen velholiitto hoitaa mm. sellaisten syytteiden tutkimiset, jotka koskevat jonkun maan taikaministeriä.
Kansainvälisen Velholiiton brittijaoston johtaja: Gregory Nott
Kansainvälisen Velholiiton puheenjohtaja: Albus Dumbledore

Taikaliikenneosasto

Taikaliikenneosasto hallinnoi hormiverkkoja ja porttiavaimia sekä tiettyjen alueiden ilmiintymättömyysominaisuuksia. Esimerkiksi Azkabanin saari ja sen lähialueet ovat sellaisia alueita, joilla ei voi ilmiintyä tai kaikkoontua ja joilla porttiavaimet eivät toimi.
Taikaliikenneosaston johtaja: Tom Harris

Hormiverkkokonttori / Hormilautakunta
Hormiverkkokonttori ja sen toimintaa ohjaava Hormilautakunta säätelee kaikkia hormiverkossa olevia tulisijoja. Hormiverkkokonttori myös tarkkailee Taikalainvartijaosaston tulisijoja.
Hormiverkkokonttorin johtaja: Gorgos Graves
Luutasäännösten valvomo
Luutasäännösten valvomo tekee säännökset siitä, kuinka lujaa luuta saa kulkea, kuinka ohut se saa olla, kuinka monta oksaa on vähintään käytettävä sen päähän, miten vahvat lentoloitsut ja rikkoontumisen estoloitsut luudassa pitää olla jne. sekä valvoo säännösten toteuttamista.
Luutasäännösten valvomon johtaja: Mirella Greengrass
Porttiavainvirasto
Porttiavainvirasto määrittää kaikki viralliset porttiavaimet, luo, huoltaa ja ylläpitää porttiavainverkostoa ja valvoo porttiavainten valmistamista.
Porttiavainviraston johtaja: Lucinda Twycross
Ilmiintymiskoekeskus
Ilmiintymiskoekeskus järjestää ilmiintymiskokeet täysi-ikäisille velhoille ja noidille ja säätelee, millä alueilla voi ilmiintyä ja millä ei.
Ilmiintymiskoekeskuksen johtaja: Apollo Pyrites

Taikaolentojen sääntö- ja valvontaosasto

Taikaolentojen sääntö- ja vavontaosasto vastaanottaa valituksia taikaolennoista ja valvoo ja säätää uusien taikaeläinten jalostusta.
Taikaolentojen sääntö- ja valvontaosaston johtaja: Amos Diggory

Väärän tiedon virasto
Väärän tiedon viraston tehtävä on hämätä jästejä ja pitää heidät erossa taikaolennoista.
Väärän tiedon viraston johtaja: Gertrude Lovegood
Otusjaosto
Otusjaosto edustaa kaikkia niitä taikamaailman olentoja, jotka eivät ole tarpeeksi älykkäitä ymmärtämään taikayhteisön lakeja.
Otusjaoston johtaja: Newton Scamander
Henkilöjaosto
Henkilöjaosto edustaa kaikkia niitä taikamaailman ei-ihmisiä, jotka ovat tarpeeksi älykkäitä ymmärtääkseen taikamaailman lait ja kantamaan vastuun lakien muuttamisesta.
Henkilöjaoston johtaja: Gladys Furse
Haamujaosto
Haamujaosto perustettiin, koska haamut protestoivat sen suhteen, että he olisivat "henkilöitä" kun heillä ei kerran enää ollut henkeä.
Haamujaoston johtaja: Umbra Reprimo
Maahisyhteyksien virasto
Maahisyhteyksien virasto huolehtii maahisten oikeuksista ja yhteistyöstä maahisten kanssa.
Maahisyhteyksien viraston johtaja: Cuthbert Mockridge
Tuholaisneuvontakeskus
Tuholaisneuvontakeskus auttaa taikatuholaisten torjunnassa ja ohjastaa mm. menninkäisten kitkemisessä
Tuholaisneuvontakeskuksen johtaja: Serene Langtry

Taikaurheiluosasto

Taikaurheiluosaston tehtävä on järjestää kansallisia ja kansainvälisiä urheilutapahtumia (mm. kolmivelhoturnajaisia ja huispauksen maailmanmestaruusotteluita) ja valvoa eri urheilulajien sääntöjen paikkansapitävyyttä, ajanmukaisuutta ja että sääntöjä noudatetaan urheilutapahtumissa. Osaston tehtävä on myös pitää huispaus poissa jästien silmistä. Osasto on perustettu vuonna 1750.
Urheiluosaston johtaja: Hamish Macfarlan

Iso-Britannian ja Irlannin huispausliigan päämaja
Iso-Britannian ja Irlannin huispausliigan päämaja pitää huolen huispaussäännöksistä ja huispaustapahtumien järjestämisestä.
I-B:n ja Irlannin huispausliigan päämajan johtaja: Nigel Hogge
Virallinen kitakivikerho
Virallinen kiakivikerho pitää yllä kitakivi-pelin sääntöjä ja valvoo kitakivi-pelivälineiden kunnollisuutta. Virallinen kitakivikerho on myös yhteistyössä kansainvälisen kitakiviliigan kanssa ja lähettää jäseniään kansainvälisiin otteluihin.
Virallisen kitakivikerhon johtaja: Lux Imago
Älyttömien patenttien virasto
Älyttömien patenttien virasto nimensä mukaan vastaanottaa panttipyyntöjä älyttömistä asioista ja ideoista ja luovuttaa patentin, jos idea on tarpeeksi älytön. Yleisesti ottaen älyttömien patenttien viraston työntekijöitä pidetään hieman kummallisina.
Älyttömien patenttien viraston johtaja: Woodrow Stockdale