Pelikäytännöt

Tällä sivulla on listattuna Voldemortin sota -liveroolipelin pelaamiseen ja rakenteeseen liittyviä käytäntöjä.

Pelin teemat

Voldemortin sota -liveroolipelissä tulee olemaan kauhuelementtejä. Etenkin aurorihahmot viettävät paljon aikaa pimeässä metsässä, yleensä ryhmänä, ja metsässä tulee olemaan säikyttäviä asioita.

Pelityyli

Voldemortin sodassa me kaikki osallistujat luomme yhteistä tarinaa ja kokemusta. Pelillä ei ole valmiiksi kirjoitettua loppuratkaisua, vaan hahmojen teot pelissä vaikuttavat täysin siihen mitä tulee tapahtumaan. Tuemme toistemme pelaamista ja pyrimme luomaan peliä sekä itsellemme, että muille. Pelaamme ennemmin niin, että otamme muut pelaamaan mukaan kohtauksiin kuin suljemme heidät ulkopuolelle. Kehitämme siis ennemmin pelaamista siitä, että joku ryhmämme ulkopuolinen kuulee salaiset keskustelumme, kuin aktiivisesti vältämme kekustelemasta niistä muiden kuullen. Pelin on tarkoitus jännitys- ja kauhuelementeistään huolimatta olla kevyehkö.

Emme ota itseämme liian vakavasti. Hauskaa saa ja pitää pitää. Peli keskittyy paljolti fiilistelyyn, ryhmädynamiikkaan, ihmissuhteisiin, metsässä säikkymiseen ja itsensä puhumiseen ulos itse aiheuttamistaan ongelmista.

Pyrimme siihen, että käytämme off-gamea mahdollisimman vähän. Pysymme siis mahdollisimman paljon hahmossa, ja vaikka unohtaisimme jonkun asian, voimme useimmiten kysyä sitä hahmona. Pelinjohtajilta saa tottakai aina tulla kysymään offissa neuvoa, tarkennusta tai lisätekemistä.

Roolitus ja sen perusteet

Peliin ilmoittaudutaan ilmoittautumislomakkeella. Ilmoittautumislomakkeessa kysymme pääasiassa tietoja, joiden perusteella pyrimme saamaan kuvan siitä millaista hahmoa haluat pelata ja millaisen hahmon pelaamisesta nauttisit.

Olemme määritelleet hahmoillemme erilaisia ominaisuuksia ja kysymme noita ominaisuuksia kartoittavia kysymyksiä ilmoittautumislomakkeessa. Kun ilmoittautumisaika päättyy käymme lävitse mihin hahmoihin kunkin ilmoittautujan ominaisuustoiveet parhaiten sopivat.

Ensikertalaisilla ja vähän pelanneilla tulee olemaan hieman paremmat mahdollisuudet päästä peliin kuin kaikennähneillä konkareilla.

Ilmoittautumisen ollessa auki Hahmot-sivulla näkyy kaikkien hahmojen ei-julkinen lyhytkuvaus. Kuvauksiin ei ole yhdistetty nimiä tai muita tietoja, joista kuvauksen voisi yhdistää johonkin tiettyyn hahmoon, vaan kuvauksessa kerrotaan suoraan millaisia juonia ja teemoja kyseisen kuvauksen hahmolla pääsee pelaamaan. Tällä pyrimme välttämään sen, että hahmon teemoissa ilmeneekin epämiellyttäviä yllätyksiä kun profiili tulee. Kun hahmojako on tehty, nämä ei-julkiset kuvaukset poistuvat ja sivuille tulee näkyviin hahmolista ja julkiset lyhytkuvaukset.

Hahmojaon tekemisen jälkeen jokainen peliin otettu pelaaja saa sähköpostilla esimakua hahmostaan. Tässä vaiheessa saa ja pitää kertoa, jos hahmossa ilmeneekin seikkoja, joita et halua pelata, sillä siinä vaiheessa voimme vielä vaikuttaa suurimpaan osaan asioista.

Hahmojaon tekemisen jälkeen lähetämme myös linkin toiseen täytettävään lomakkeeseen, jossa kyselemme tarkemmat tiedot pelaajista, esim. ruokavalion, saapumisajan, kyytitarpeen jne.

Haluamme luoda kaikille pelaajille hyvän pelikokemuksen, joten haluamme tietää, jos jokin hahmossa tai pelissä muuten aiheuttaa empimistä tai ei kuulosta mukavalta. Ota siis rohkeasti yhteyttä, jos jokin askarruttaa! :) Meidät tavoittaa parhaiten sähköpostilla osoitteesta voldemortinsota at gmail piste com.

Ennen peliä

Pelaajille lähetetään muutamia syventäviä tehtäviä ennen peliä. Niiden tarkoitus on auttaa pelaajaa pääsemään syvemmälle hahmoonsa ja tekemään siitä täyteläisempi. Myös hahmoryhmät saavat pari yhteistä tehtävää ja ryhmässä pelaavia kehotetaan olemaan toisiinsa yhteydessä ennen peliä ryhmädynamiikan ja ryhmähengen rakentamisen edesauttamiseksi.

Prosessi menee alusta loppuun siis näin:

Pelipaikalla

Pelipaikalle saa saapua perjantaina 21.4. klo 20 alkaen, ja pelipaikalla täytyy olla viimeistään lauantaina 22.4. klo 13 mennessä.

Pelipaikalla ennen peliä tunnistat hahmokirjoittajat keltaisista huomioliiveistä ja pelinjohtajat oransseista huomioliiveistä.

Kun saavut pelipaikalle, jätä tavarat aluksi autoon, tai Majakka-rakennuksen terassille pois kulkuväylältä. Ilmoittaudu saapuneeksi Majakka-nimisessä päärakennuksessa. Saat ilmoittautuessasi tiedon siitä missä majoitut, mihin viedä auto, sekä hahmosi henkilökortin, hihanauhan, virkamerkin ja muut mahdolliset pelinjohdon puolesta tulevat propit, sekä tiedon siitä mihin ryhmäbriiffeihin sinun tulee osallistua lauantaina (tai perjantaina, jos koko hahmoryhmäsi on jo paikalla, tai jos tarvitset yksilöbriiffin).

Kun olet saanut tiedon siitä missä majoitut, voit viedä tavarasi sinne. Jos tulit autolla, siirrä tässä vaiheessa autosi sille osoitettuun paikkaan.

Perjantai-illalle ei ole mitään ohjattua ohjelmaa, mutta voit halutessasi keskustella hahmokirjoittajasi kanssa, kontaktoitua kontaktipelaajiesi kanssa tai ihan vaan hengailla muiden seurassa.

Pelipaikalle pystytetään valokuvauspiste, jossa halukkaat voivat käydä otattamassa kuvan propeistaan yksin, kaveriporukalla, tai hahmoryhmässä.

Lauantaina 22.4. ryhmäbriiffit alkavat klo 13.15. Ryhmäbriiffit pidetään Ankkuri-nimisessä rakennuksessa.

Yhteinen alkubriiffi alkaa klo 17 Majakka-päärakennuksessa. Tähän mennessä kaikkien tulisi viimeistään olla proppautuneina. Alkubriiffin aikana tarjoillaan lämmin ruoka. Alkubriiffi kestää n. 45 minuuttia, jonka jälkeen hahmoryhmät lähetetään omille aloituspaikoilleen, ja peli pyritään aloittamaan klo 18.

Alkubriiffit

Alkubriiffit alkavat ryhmillä lauantaina klo 13.15. Ensin käydään eri hahmoryhmittymien omia briiffejä ja sen jälkeen yhteisbriiffi. Saat paikalle saapuessasi listan briiffeistä, joissa sinun tulee olla paikalla.

Jos joku hahmoryhmä tulee kokonaisuudessaan paikalle jo perjantaina, heidän ryhmäbriiffinsä voidaan käydä jo silloin. Samoin yksilöbriiffejä voidaan käydä perjantaina.

Hahmoryhmittymien briiffit käydään lauantaina (tai perjantaina) Ankkuri-rakennuksessa ja yhteisbriiffi Majakka-päärakennuksessa. Ryhmäbriiffeissä käydään läpi mm. ryhmien pelinaloituspaikat ja kunkin hahmoryhmän erityispiirteet.

Alkubriiffien aikataulu:

Kaikille yhteinen alkubriiffi alkaa klo 17.00 Majakka-rakennuksessa. Yhteisen alkubriiffin aikana tarjoillaan lämmin ruoka. Alkubriifissä käydään nopeasti läpi yleisesti tiedetyt asiat, pelin alkutilanne sekä yleisesti tunnetut hahmot.

Peli alkaa n. klo 18.00 ja kestää n. klo 24 asti. Peli loppuu pelinjohtajan "Peli seis"-huutoon. Kun kuulet tämän huudon toista se, varmista että ryhmästäsi kaikki ovat paikalla, ja siirry "Kutteri"-rakennukseen.

Loppubriiffit

Pelin jälkeen (n. Klo 24.00 alkaen) pidetään loppubriiffi-/debrief- eli purkutilaisuus. Loppubriiffi pidetään Kutteri-rakennuksen yläkerrassa. Loppubriiffin aikana on mahdollista syödä ennen peliä tarjotun ruuan rääppeitä.

Loppubriiffin kulku on seuraava: